26 Şubat 2010 Cuma

Travianda Esir Askerler Tahılı Kimden Yer ?

Travianda galyalı ırkın tuzak kurma gibi bi özelliği vardır ve bu tuzaklara yakalanan askerler tahılı kendi koyunden yer (askerlerin basıldığı köy). Tuzak kurup askerleri yakalayan galyalı oyuncunun tahıl tuketiminde bir değişiklik olmaz.

10 Şubat 2010 Çarşamba

Travianda kural dışı hammadde sevkiyatına son

Yeni getirilen uygulamada artık hammadde göndermeyle ilgili cezalar kaldırılmıs olup yerine sistem denetimi getirildi artık kural dışı hammadde gönderimine sistem izin vermiyor asağıdaki resimlerden anlatmak istedigimi görebilirsiniz.

1. resim:

2.resim:


Bu da orjinal sitede açıklanan yazı

Merhaba Değerli Üyelerimiz,

Bugünden itibaren yeni pushing (kural dışı hammadde sevkiyatı) kontrol sistemimiz aktifleştirilmiştir.
Bundan sonra ortak bilgisayar ayarları kaldırılıyor ve profilinizden bildirmeniz gerekmiyor
(Ortak bilgisayar ayarları otomatik tespit ediliyor).

Hammadde yardımları ile ilgili cezalar da kaldırılmıştır.
(Bu sadece (pushing) kural dışı hammadde yardımları için geçerli olup, (multi hesap) çoklu hesap
kullanımı için geçerli değildir. Oyunda her oyuncunun sadece tek bir hesabı olabilir/yönetebilir. Ve şifre paylaşımı halen kesinlikle yasaktır.

(Yeni uygulama nedeniyle, oyun kurallarımızda hammadde yardımları ile ilgili bölümler daha sonra güncellenecektir)


Bu sistem nasıl çalışıyor?


Otomatik kontrol sistemimiz hammadde transferinde bulunan iki oyuncunun oyuna yaptığı bağlantı tipine göre işleyecektir.

Bu durumda üç kategoriye göre bu sistem çalışmakta:

Kat. 1 : Oyuncular daha önce aynı bilgisayardan oynamadı ve aynı internet hattından oyuna bağlanmadı.

Kat. 2 : Oyuncular daha önce aynı bilgisayarı veya aynı wlan' ı kullandı(aynı ip) veya birbirlerinin temsilcisi oldular.

Kat. 3 : daha önce aynı bilgisayarı veya aynı wlan' ı kullandı(aynı ip) veya birbirlerinin temsilcisi oldular ve temsilcilik yapılan oyuncu son üç gün hesabına giriş yapmadı.



Bağlantı kategori 1 ayarları:

1. Kendinden daha fazla nufusu olan bir oyuncuya bir gün içinde iki saatlik üretim gönderilebilir ( 7 gün önceden toplu şekilde gönderilebilir.)

2. Kendinden daha az nufusu olan bir oyuncuya bir gün içinde 3 saatlik üretim gönderilebilir ( 7 gün önceden toplu şekilde gönderilebilir.)

3. Kendinden daha fazla nufusu olan bir oyuncuya askeri destek gönderildiğinde, gönderilen askerlerin tüketeceği tahılın en fazla %150'si gönderilebilir(Askeri destek gönderilmeden 24 saat önce gönderilecek askerin tüketeceği tahıl %100 gönderilebilir.)

4. Kendinden daha az nufusu olan bir oyuncuya askeri destek gönderildiğinde gönderilen askerlerin tüketeceği tahılın en fazla %300'ü gönderilebilir(Askeri destek gönderilmeden 24 saat önce %100 gönderilebilir).

5. Büyük oyuncular sınırsız yağmalanabilir. (Eğer bu büyük nufuslu oyuncu yağmalayanla aynı birlikte ise bu kategorideki §2 nolu sınırlamalar geçerlidir)

6. Küçük oyuncular sınırsız yağmalanabilir. (Eğer bu küçük nufuslu oyuncu yağmalayanla aynı birlikte ise bu kategorideki §1 nolu sınırlamalar geçerlidir)

7. Saldırdığı oyuncuya son 14 gün içinde temsilcilik yapmadıysa ve son iki gün içinde aynı birlikte veya birleşmedeki birlikte bulunmuyorsa köylerini fethedebilir.

Bağlantı kategori 2 ayarları:

1. Kendinden daha fazla nufusu olan bir oyuncuya günlük bir saatlik üretim gönderilebilir(Üç gün önceden toplu şekilde gönderilebilir).
Nüfusu 50den küçük olan oyuncular hammadde yardımı yapamaz.

2. Kendinden daha az nufusu olan bir oyuncuya günlük iki saatlik üretim gönderilebilir(Üç gün önceden toplu şekilde gönderilebilir).
Nüfusu 50den küçük olan oyuncular hammadde yardımı yapamaz.

3. Kendinden daha fazla nufusu olan bir oyuncuya askeri destek gönderildiğinde, gönderilen askerlerin tüketeceği tahılın en fazla %125'i gönderilebilir(Askeri destek gönderilmeden 24 saat önce gönderilecek askerin tüketeceği tahıl %100 gönderilebilir)

4. Kendinden daha az nufusu olan bir oyuncuya askeri destek gönderildiğinde gönderilen askerlerin tüketeceği tahılın en fazla %150'si gönderilebilir(Askeri destek gönderilmeden 24 saat önce %100 gönderilebilir).

5. Kendinden daha fazla nufusu olan oyuncular sınırsız yağmalanabilir. (Eğer bu büyük nufuslu oyuncu yağmalayanla aynı birlikte ise bu kategorideki §2 nolu sınırlamalar geçerlidir.)

6. Kendinden daha az nufusu olan oyuncular, bu kategorideki §1 numaralı limitler dahilinde sınırlı yağmalanabilir.

7. Saldırdığı oyuncuya son 14 gün içinde temsilcilik yapmadıysa ve son iki gün içinde aynı birlikte veya birleşmedeki birlikte bulunmuyorsa köylerini fethedebilir.

Bağlantı kategori 3 ayarları:

1. Kendinden daha fazla nufusu olan oyunculara hammadde gönderilemez, gönderebilmek için ilk önce büyük oyuncunun küçüğe hammadde göndermesi gerekir.

2. Kendinden daha az nufusu olan bir oyuncuya günlük iki saatlik üretim gönderilebilir(24 saat önceden toplu şekilde gönderilebilir).
Nüfusu 50'den küçük olan oyuncular hammadde yardımı yapamaz.

3. Kendinden daha fazla nufusu olan bir oyuncuya askeri destek gönderildiğinde, gönderilen askerlerin tüketeceği tahılın en fazla %100'ü gönderilebilir (Askeri destek gönderilmeden altı saat önce %100'ü gönderilebilir).

4. Kendinden daha az nufusu olan bir oyuncuya askeri destek gönderildiğinde gönderilen askerlerin tüketeceği tahılın en fazla %100'ü gönderilebilir (Askeri destek gönderilmeden 12 saat önce %100 gönderilebilir).

5. Kendinden daha fazla nufusu olan oyuncular, bu kategorideki §2 numaralı limitler dahilinde sınırlı yağmalanabilir.

6. Kendinden daha az nufusu olan oyuncular, bu kategorideki §1 numaralı limitler dahilinde sınırlı yağmalanabilir.

7. Oyuncunun köylerini fethedemez.

8. Oyuncu tarafından son 6 saat içinde hammadde yardımı yaptığı köyleri yağmalayamaz.


Not: Örneğin: "günlük iki saatlik üretim gönderilebilir(7 gün önceden toplu şekilde gönderilebilir)"
Açıklaması: 14 saatlik üretiminizi tek işlem yaparak gönderdiğinizde 7 günlük hammadde yardım izninizi kullanmış oluyorsunuz.


Saatlik Üretim:
Tüm köylerinizde üretilen odun,tuğla,demir,tahil (eksi toplam nüfusunuzun tahıl tüketimi)
ve son 7 günlük / (7*24) yağmaladığınız hammaddeler eksi yağmalandığınızda hammadde kayıplarınız.
Kısaca: Saatlik üretim = tüm köylerinizin saatlik net üretimi + saatlik net yağmaladığınız hammadde

Iki oyuncu arasi hammadde bilançosunu etkileyen işlemler:
1. Hammadde ticareti
2. Yağmalama
3. Destek asker için bakım.


İstisnalar:
Dünya harikası bulunan köylere sınırsız hammadde gönderilebilir.
Dünya harikası bulunan köylere sınırsız saldırı ve destek gönderilebilir.
Dünya harikası bulunan köyler fethedilebilir.
Tılsım bulunan köylere sınırsız tahıl yardımı gönderilebilir.
Tılsım bulunan köyler fethedilebilir.

Pazardan Ticaret: Ticaret bilançonuz (yağmalama ve bakım hariç) %20 zarar veya %20 kâr durumundaysa ve oyuncular arası bağlantı kategori 1 deki gibiyse, her zaman hammadde ticareti mümkündür.

Saygılarımızla
Travian TR Ekibiniz

9 Şubat 2010 Salı

Kahramana İsim Verme - kahramana nasıl isim verilir (resimli anlatım)

Kahramana isim vermek için öncelikle kahraman kıllasına girmemiz gerekir ardından aşağıdaki resimde gördüğünüz yere tıklayıp ismi değiştirip kaydedebilirsiniz.

5 Şubat 2010 Cuma

travian Casus aktivesi ve fark edilme


Casus aktivitesi ve fark edilme


Casusta şu dört kural geçerlidir.

· Sadece casuslar hesaba katılır. Diğer askeri üniteler sayılmaz.
· Köydeki casuslardan hiçbirisi ölmez. Sadece casus yollayan oyuncunun
casusları ölür.
· Eğer saldıranın bütün casusları ölürse, rapor alamaz.
· Saldıranın casus gücü 35, savunanınki 20 olarak düşünülür.

Örnek olarak, bir köye 100 casus gönderelim, o köyün de 14 tane kendi 6 tane de destek casusu olsun. Toplamda 100 e karşı 20. Saldıranın 100·35 = 3500 puan gücünde casus saldırısı gücü olur. Savunanın 20·20 = 400 puan gücünde casus savunma gücü olur.

Burada bildiğimiz üzere sadece saldıranın kaybı olur. Onu da yaklaşık saldrı hesaplama formülü ile hesaplarız.

100·(400/3500)^1,5=3,86
100 casustan ölen casus 3,86 adet yani 4 adettir.


Böylelikle saldıran kişi rapor alır fakat 4 casusu ölür.
Şimdi de 100 casus yolladığımızı düşünelim bu sefer de köyde toplamda 200 casus olsun. Saldıranın 100·35 = 3500 puan gücünde casus saldırısı gücü olur. Savunanın 200·20 = 4000 puan gücünde casus savunma gücü olur.

Buradan da savunanın üstünlüğünü rakamlarla görebiliriz. Saldıranın ne casusu döner ne de raporu. Savunanın ise casuslarına hiçbir şey olmaz.

Not: Burada Moral Bonusu, duvar ya da geliştirmeler hesaba katılmamıştır. Bu etkenler de casus gönderme de etkilidir.

Bu Blogda Ara

Son Yorumlar

Etiketler

Askerlerim Esir Kaldı Nasıl Kurtarabilirim (1) defans oyunu (1) gelişmiş savas similatoru (1) ip adresi degistirme programi (1) köy reisleme (1) Küçük oyunlar (1) Merkez Köy Nasıl Reislenir (1) multihunter bizi nasil yakalar (1) multihunter e nasil yakalanmayiz (1) multihunterin sistemi nasil calisir (1) nasil saldiri madalyasi kazanirim (1) nasil yagma madalyasi kazanirim (1) online olmayan oyuncuları gösteren site (1) Reis ve Kabile Reisi nin gücünü arttırma (1) Saldiri madalyasi kazanma taktigi (1) saldiri madalyasi kazanma yöntemi (1) Senatör (1) strateji oyunu (1) tower defance (1) Travian 15 tarlalı gelişim taktiği (1) travian 4 (3) Travian 4 Açık Arttırma (1) travian 4 kafes (1) Travian 4 kahraman (1) travian 4 macera (1) travian altın hilesi (1) Travian altın kazanma hilesi (1) Travian Android (1) Travian Android Bot (1) Travian asker inceleme (1) travian asker kilitleme (1) Travian asker kitleme (1) travian askeri birimlerin karşılaştırılması (1) Travian Askeri görevleri (1) Travian ata sözleri (1) Travian Birleşik Rapor Kaydetme (1) Travian birlik nasıl kurulur (1) Travian Bot (1) Travian buyuk harita (1) travian casus (1) Travian cermen gelişim taktiği (1) Travian da terkedilmiş bölge nasıl alınır (1) Travian Dünya Harikası (2) travian dünya harikası nasıl kurulur (1) Travian Ekonomi görevleri (1) Travian Elçilik Seviyeleri (1) Travian Esir Kurtarma (1) Travian gelişim taktiği (1) Travian göçmen nasıl basılır (1) Travian Görev Listesi (1) Travian hakkında bilgiler (34) Travian hakkında sorular (2) Travian Hammadde Destekleri (1) travian kabile reisi ile köy alma (1) Travian kahraman (1) travian kahraman puanları (1) travian kahraman tecrübe puanlari (1) Travian kahramana isim verme (1) travian kahramanın ismini değiştirme (1) Travian Kingdoms (1) travian köy için gerekli olan kp (1) Travian Köy Reisleme (1) travian köyü almak için nekadar kültür puanı gerekir (1) travian madalya kodları (1) travian madalya nasıl alınır (1) travian madalyaları (1) travian multi hunter nasıl köy kitler (1) travian multi koy (1) Travian multi koy bakma programi (1) Travian multihunter (2) Travian Natarl Merkez köy (1) Travian Natarlar (1) Travian Otomatik Yağma (1) travian oyuncalarının neyaptıklarını gosteren site (1) Travian Programları (2) travian rapor kaydet (1) Travian Rapor Kaydetme (1) travian reisle köy alma (2) travian roma taktiği (1) Travian Saldırı Raporu Kaydet (1) travian senatörle köy alma (1) Travian Taktikleri (12) travian tılsım alma (1) travian tılsım ele geçirme (1) Travian tılsım nasıl alınır (1) travian tılsım nasıl ele geçirilir (1) travian tılsımlı nesneler (2) Travian Yağma programı (1) Travian Yardımcı Siteler (1) Travian yeni köy alma (1) Travian yeni köy nasıl alınır (1) Travianda askerler nasıl hızlı gider (1) travianda en iyi ırk (1) Vaha nasıl alınır (1) yagma madalyasi kazanma taktigi (1) yagma madalyasi kazanma yontemi (1)

Bize Yazın

İzleyiciler

Reklam Engelleyici Kullanıyorsunuz !!!

Sitemizde rahatsız edici reklamlar bulunmamaktadır.
İçeriğimizi görüntüleyebilmek için reklam engelleyicisini kapatıp yenile butonuna basınız.
YenileGeç