13 Ocak 2010 Çarşamba

Travian 15 Tarlalı Gelişim Taktiği

Travianda ciddi bir oyuncu olmak istiyorsanız merkezinizin 15 tarlalı olması gerekir. 15 tarlalı bir merkezin asker bakım gücü diğer köy çeşitlerine göre en fazladır ayrıca 15 tarlalı köye alınan tahıl vahaları 15 tarlanın birden verimini arttırır, 9 tarlalı bir köye alınan tahıl vahası 9 tarlanın birden verimini arttırır normal köyleri hiç soylemiyorum her hammadde türünden birer vaha alsanız bile 3 vaha alacağınız için 12 üretim kaynağının verimini %25 arttırmış olursunuz, 15 tarlalıya alacağınız 3 tane %50 vaha sayesinde 15 üretim kaynağının verimini %150 arttırmış olursunuz anlatmak istediğimi anladığınızı düşünüyorum. Zaten maximum alabileceğimiz 3 vaha varken en mantıklısı 3 tane tahıl vahası gören bir 15lik almaktır. Aldığımız tüm tahıl vahaları 15 üretim kaynağımızın birden verimini arttıracaktır böylece daha fazla tahıl üretme şansımız olacaktır. Ben okadar tahılı ne yapacağım demeyin npc yaparak istediğiniz hammadde türüne çevirebilirsiniz.

Bukadar önbilgiden sonra 15 tarlalı gelişim taktiğimizi anlatmaya başlayabiliriz.

15 tarlalı bir köyü geliştirip merkez yapmak istiyorsanız(adam akıllı bir merkezden söz ediyorum) tarla seviyeleri 11 12 olana kadar fazla altın harcamadan gelebilirsiniz yağma durumunuz iyiyse buraya kadar altınsızda gelebilirsiniz. Bu seviyelerden sonra gelişim için gerekli olan hammadde miktarla aşırı bir şekilde artış gösterecektir bu hammadde miktarlarını karşılayabilmek için tahıl üretiminizi şişirebildiğiniz kadar şişirmelisiniz yapacağımız işlem şu içeriye 5 tane tahıl ambarı kurup 20. seviyeye getiriyoruz buda 400000 tahıl saklayabilen bir depo demektir depomuz doldukça npc yapıp tarla geliştirmeye devam edeceğiz tahıl üretimimiz aşırı arttı!!! depolar çok çabuk doluyor asker basmalıyım kesinlikle hayır asker basmak yok 10 bin baltanız 2 bin toytonunuz varsa yeter bu sayıyı geçmeyin çünkü tarlaları çıkartabildiğimiz son seviyeye getirdikten sonra öyle bir asker basmaya başlayacağız ki şaşıracaksınız eğer asker basarsanız server sonuna kadar tarlalarınızı anca fullersiniz çünkü çıkan tahılı askerler tüketecek tarlaları geliştirmek için gerekli hammadde çok zor birikecektir.İşin sırrı maximum NET tahıl üretimi yapmaktır.

Eğer askerinizi merkezden basarsanız tarlalarınız Büyük hammadde deposu kurmadan 18 e kadar yükselebilir. (büyük hammadde deposu kurmak için büyük hammadde depo insaa tılsımı gerekmektedir.)

Eğer askerinizi yan köyden basıcaksanız merkeze kışla, tamirhane, ahır kurmadığınız için tarlalarınızı Büyük hammadde deposu kurmadan 19 a kadar getirebilirsiniz.(büyük hammadde deposu kurmak için büyük hammadde depo insaa tılsımı gerekmektedir.)

Büyük hammadde deposu kurarsanız tarlalarınızı kasabildiğiniz kadar kasarsınız.

Evet şimdi tarlalarımızı kastık sıra geldi askere :

Askeri merkezden basıyorsak çıkan tahılı npc ile çevirip asker basmaya başlıyoruz kışlamız hiç boş durmuyor sürekli asker basımı sürüyor kışladan asker çıkma süresi 400 500 saat olsun sorun değil daha sonralarda asker sayınız arttıkça çıkan tahıl üretimi düşeceği için gittikçe daha az asker basmaya başlayacaksınız kışla dolabildiği kadar dolsun bu işlem sonunda çok manyak askerimiz olacak :)

Askeri yan köyden basıyorsak yan köyümüze büyük kışla ve büyük ahır kuruyoruz böylece askerleri çift kışladan basabileceğiz büyük kışla ve ahır askerleri daha fazla hammadde karşılığında çıkarsada hammadde üretimimiz çok sorun yok kafanıza takmayın merkezden asker basana göre aynı zamanda 2 misli asker basabilirsiniz :) buda size avantaj sağlar zaten siz tarlaları 19 yapmaya uğraşırken merkezden asker basan size farkı atmıştı şimdi sıra sizde yetişin ve geçin :) asker basmaya korkmayın kışlanızı doldurabildiğiniz kadar doldurun ilerleyen zamanlarda hammaddeniz azalacak ve zaten tek kışlaya düşmek zorunda kalacaksınız :)

Şimdilik aklıma gelen bukadar aklınıza takılanları yazarsanız cevaplamaya çalışırım...

26 yorum:

  1. nasil yani 11 yada . 12 ci seviyeye getirdikten yonra sadece tahil ve sonrada npc ve binlerce asker ölemi

    YanıtlaSil
  2. evet aynen oyle vahaların erdiği avantaj ve ilerleyen seviyelerdeki ciddi üretim artışı diğer oyunculara fark atmanız için büyük avantajdır

    YanıtlaSil
  3. yanı 15 tarlalıda 5 tane tahıl ambarı kurup fuul tahıl giricez hiç asker basmıcaz 11,12 sevıyeye kadarmı?ondan sonrada tahıılı npc yapıp asker bascaz ölemı

    YanıtlaSil
  4. asker basıcaksın basmayacaksın diye bişey yok burda asker basmayacaksın diyerek soylenmek istenen fazla asker basmayacaksın önemli olan tahıl uretiminin cok olması üretimi nekadar erken arttırırsan okadar erken istediğine ulasabilirsin daha sonra üretimleri bitirirnce surekli asker basıcaksın okadar cok npc yapman gerekecekki uyumakta bile zorlanacaksın depoların cok cabuk dolacak ben buyuk depo tılsımı alıp depoları buyutunce birazcık rahatladım :D ama tepoları bitirmek için 200 kadar altın gitti hemen bitir diye diye buyuk depo cok gec kuruluyor :(

    YanıtlaSil
  5. köyü yeni kurdum 15 tarlalı hiç vaham felan yok ne yapmamı tavsiye edersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. köyü reisledikten sonra halkın vatan sevgisi köye saray yada kösk kurduğunda artmaya başlar birde köyün sağını solunu geliştir daha hızlı arttığını göreceksin yada travian 4 versiyonda kahramanın kazandığı kanun yazıtları ile arttırabilirsin. iyi günler.

      Sil
  6. bide detaylı içdeki yani merekz binasi falan onların gelişmi anlatımrın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önemli olan üretim kısmındaki taktiktir içi fazla farketmez ama kısaca özetliyim.

      altınla oynuyorsan sıra hiç önemli değil ama altını idareli kullanmak zorunda olanlardansan ilk önce merkez binalarını yükseltmelisin böylece gelişimlerin daha hızlı olur altın kullanıp arayı açanlara yetişme şansın artar.

      Sil
  7. bu taktiği nereden buldun nasıl yazdın bilmiyorum ama şimdi ne ara biz 400000 hammadelik depo kurduk ne ara 2 bin asker bastık :) uçmaussun olm sen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. travian oyunu yaklaşık olarak 1 sene oynanan bir oyundur bu taktik bu süre zarfında oyunu oynadıkça kendiliğinden ortaya çıktı her adımda mantıklı kararların, düşüncenin, aklın emeği var

      Sil
  8. dostum güzel takttik ancak birde sarver başladığı andan itibaren cermen gelişim taktigi verilse herkez kafadan sallama bir şeyler yazmış bir coğu yalan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım senin istediğin kısa vadeli oyun başında kullanılabilcek bir taktik isteğini yakında hazırlayıp sitede yayınlarım başka bişey istersen yine bu şekilde belirtebilirsin

      Sil
  9. dostum şimdi askerleri yan köyden basıp diyelim tarlaları 19 yaptık.19 yaptıktan ekmek fırını ve değirmeni kuralımmı depoları yıkıp ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki depoları yıkıp kurmalısın boylece %50 daha fazla tahıl uretimi yapacaksın (vahasız ve plus sız üretimin %50 si) bu asamadan sonra mancınık yememeye dikkat etmelisin mancınık yersen tekrar depo kurup yukseltmen lazım :)

      Sil
  10. abicim benim bu merkezle ilgili baya bir sorum var sana. istersen masnde konusalım. çok makbule geçersin hocam msn adresim: b0nd_65@hotmail.com bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm sorularını burdan sorabilirsin boylece baskalarıda bu yazıları gorup aynı sorularla ugrasmazlar :)

      Sil
  11. Kardeş ben köşk kurdum bu yuzden 15 li tarlam merkez değil bu yazdıklarınla ne gıbı bı sıkıntı yaşatır. Şimdi 4 tahıl ambarı kuruyoruz bunları tamamladıktan sonra tarlaları 11 12 yapıyoruz sonra npc den full asker basıyoruz doğrumudur :) ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 tarlalı köyüne köşk kurduğun için orasını merkez yapamazsın bu yüzden 15 tarlalı köyündeki tarlaların maximum seviyesi 10 da kalır sadece merkez köyde üretim seviyeleri 20 ye kadar çıkabilir.

      Sil
  12. 1-sa benim yan köy ile 15 tarlalı köy arası pazarcı ile 45 dk sürüyor benim içinde geçerli yan köyden asker bas taktiği
    2-asker tarlalar 11-12 olana kadar basmayayımmı ?
    3-benm yanköy daha içlerde bu yüzden yağma yapmam zor 15 tarlalı köyden asker basıp yağma yapmam dahamı kârlı yoksa hala yan köyden asker basmayı tavsiye ediyormusunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yan koyden asker basmayı fazla tavsiye etmiyorum reisleme ile butun askerlerini oldurebilirler ikincisi bir saldırı oldugunda iki koy birden savunman gerekir en iyisi 15 linden asker bas hem yagma koylerinede yakınmış pazarcılarla ugrasma zahmetinden kurutulursun

      Sil
  13. Travian 3.6 için elinizde çalışan proğram var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bildigim guzel birkaç sey var sana ne lazımdı :D biraz ayrıntı verirsen isteğine göre bişey söyleyebilirim.

      Sil
  14. usta bn şmdi 3.köyü kurdum 2.köy 15 tarla bundan sonrası için ufak bi yol haritası verirmisin speed

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 lin varsa tahıl koyune şimdilik gerek yok normal koy almaya devam et 6 7 köyden sonra tarla köy alabilirsin yeniden tahıl yetersiz gelirse.

      Sil
  15. öncelikle taktiğin çok güzel hiç atlamadan okudum ama şöyle bir sorun var altın yok :D:D:D:D

    YanıtlaSil
  16. serverin en basından başlayarak 15li merkezinizde sadece ve sadece asker basın en aşağı 20k yaya 15k atlı olsun günlük 800 yağmada hem tahılınızı geliştirirsiniz hemde altını az harcarsınız diğer türlü her 8-10 saatte npc yapmanız gerekicek buda altın masrafını arttıracaktır.

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara

Son Yorumlar

Etiketler

Askerlerim Esir Kaldı Nasıl Kurtarabilirim (1) defans oyunu (1) gelişmiş savas similatoru (1) ip adresi degistirme programi (1) köy reisleme (1) Küçük oyunlar (1) Merkez Köy Nasıl Reislenir (1) multihunter bizi nasil yakalar (1) multihunter e nasil yakalanmayiz (1) multihunterin sistemi nasil calisir (1) nasil saldiri madalyasi kazanirim (1) nasil yagma madalyasi kazanirim (1) online olmayan oyuncuları gösteren site (1) Reis ve Kabile Reisi nin gücünü arttırma (1) Saldiri madalyasi kazanma taktigi (1) saldiri madalyasi kazanma yöntemi (1) Senatör (1) strateji oyunu (1) tower defance (1) Travian 15 tarlalı gelişim taktiği (1) travian 4 (3) Travian 4 Açık Arttırma (1) travian 4 kafes (1) Travian 4 kahraman (1) travian 4 macera (1) travian altın hilesi (1) Travian altın kazanma hilesi (1) Travian Android (1) Travian Android Bot (1) Travian asker inceleme (1) travian asker kilitleme (1) Travian asker kitleme (1) travian askeri birimlerin karşılaştırılması (1) Travian Askeri görevleri (1) Travian ata sözleri (1) Travian Birleşik Rapor Kaydetme (1) Travian birlik nasıl kurulur (1) Travian Bot (1) Travian buyuk harita (1) travian casus (1) Travian cermen gelişim taktiği (1) Travian da terkedilmiş bölge nasıl alınır (1) Travian Dünya Harikası (2) travian dünya harikası nasıl kurulur (1) Travian Ekonomi görevleri (1) Travian Elçilik Seviyeleri (1) Travian Esir Kurtarma (1) Travian gelişim taktiği (1) Travian göçmen nasıl basılır (1) Travian Görev Listesi (1) Travian hakkında bilgiler (34) Travian hakkında sorular (2) Travian Hammadde Destekleri (1) travian kabile reisi ile köy alma (1) Travian kahraman (1) travian kahraman puanları (1) travian kahraman tecrübe puanlari (1) Travian kahramana isim verme (1) travian kahramanın ismini değiştirme (1) Travian Kingdoms (1) travian köy için gerekli olan kp (1) Travian Köy Reisleme (1) travian köyü almak için nekadar kültür puanı gerekir (1) travian madalya kodları (1) travian madalya nasıl alınır (1) travian madalyaları (1) travian multi hunter nasıl köy kitler (1) travian multi koy (1) Travian multi koy bakma programi (1) Travian multihunter (2) Travian Natarl Merkez köy (1) Travian Natarlar (1) Travian Otomatik Yağma (1) travian oyuncalarının neyaptıklarını gosteren site (1) Travian Programları (2) travian rapor kaydet (1) Travian Rapor Kaydetme (1) travian reisle köy alma (2) travian roma taktiği (1) Travian Saldırı Raporu Kaydet (1) travian senatörle köy alma (1) Travian Taktikleri (12) travian tılsım alma (1) travian tılsım ele geçirme (1) Travian tılsım nasıl alınır (1) travian tılsım nasıl ele geçirilir (1) travian tılsımlı nesneler (2) Travian Yağma programı (1) Travian Yardımcı Siteler (1) Travian yeni köy alma (1) Travian yeni köy nasıl alınır (1) Travianda askerler nasıl hızlı gider (1) travianda en iyi ırk (1) Vaha nasıl alınır (1) yagma madalyasi kazanma taktigi (1) yagma madalyasi kazanma yontemi (1)

Bize Yazın

İzleyiciler

Reklam Engelleyici Kullanıyorsunuz !!!

Sitemizde rahatsız edici reklamlar bulunmamaktadır.
İçeriğimizi görüntüleyebilmek için reklam engelleyicisini kapatıp yenile butonuna basınız.
YenileGeç