26 Aralık 2009 Cumartesi

Travian Dünya Harikası - WONDER OF THE WORLD

Image








Herkesin merak ettiği, hakkında söylentilerin dolaştığı ama belkide travian oyuncularının hakkında enaz bilgi sahibi olduğu binadır WoW (Wonder of the World).

Oyunu bitirdiği yönündeki söylentiler doğrudur. Binayı derece 100’e getiren ilk birlik oyunu kazanmış sayılır ve server yeniden açılmak üzere resetlenir.

Wonder Kurabilmek İçin Gerekli Önşartlar Nelerdir?
Önşartlar (T2): Derece 50’ye kadar 1 inşaat planı, derece 100’e kadar 2 inşaat planı, Akademi Derece 20 ve Ana Bina Derece 10.

İnşaat Planı nedir, nerden bulunur, nasıl elegeçirilebilir?
Wonder Binasının açılması ile birlikte serverda bir takım yenilikler olur. Wonder günleri başladığında aktive olan sadece bu bina değil, bu binayı yapmak için gerekli Hazine Binası ve Natar köyleride aktive edilir.

Natar Köyleri haritada rastgele kordinatlarda çıkan ve sistem tarafından yönetilen köylerdir. Bu köylerde artifact dediğimiz “tılsımlar” saklanır. Her tılsım sahip olan orduya değişik güçler katar. Tabi bu tılsımları Natar’ın köylerinden almak, Natar’ın köylerini koruyan defansları aşmak kolay değildir. Bir çok ordu değil tılsımı ele geçirmek Natar Köyünün kapısından bile içeri giremeden yokolmuştur.

Tılsımların orijinal isimleri ve etkilerini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz:

Image










İnşaat Planını (Construction Plan) ve nerede bulunduğunu öğrendik peki nasıl ele geçirilecek;

Yukarıdaki tılsımlardan herhangibirini ele geçirmek için tılsımı saklayan köyün hazine binasını yıkmalı ve Derece 10 Hazine binası olan köyünüzden normal modlu saldırı yaparak başarılı olmalısınız (başarılı olmaktan kasıt, enaz bir askerin saldırıda sağ kalıp geri dönmesidir) İşte tüm tılsımlar böyle elegeçirilir.

Derece 50ye kadar inşaat planı sahibi tarafından Wonder (Dünya Harikası) kurulmaya başlanır. Derece 50den sonra devam edebilmek için birlik üyelerinden herhangibirinin daha inşaat planı ele geçirmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde bina derece 100’e kadar inşaa edilebilir.

Küçük Bir Natar Defansı Örneği
Image
Üstteki resimde ufak bir Natar Köyü defansını görebilirsiniz. Asker sayısının azlığına bakıp yanılmayın bu saldırılar sonucu erimiş bir defanstır. Wonder açıldığında sizleri bu defansın birkaç katı büyüklükte ordular bekliyor olacak.

Wonder Köyü Defans Örneği
Image

Dünya Harikasını derece 100'e ilk getiren birliğin kazandığını söylemiştik. Doğaldır ki bina derecesinin bukadar önemli olduğu bir binayı kurduğunuz köyü korumak gerekecektir. Çünkü rakiplerinizin binanıza vuracağı her darbe sizi onların gerisine atacak yada geride olanların size yetişmesine ve oyuna ortak olmasına yarayacaktır.

Yukarıdaki resimde de yaklaşık 1.600.000 popluk bir Wonder köyü defansını görebilirsiniz. Unutmayınki böyle bir defansı kurmaktan çok besleyebilmenin önemi büyüktür. Özelliklede 1.600.000 tahıl tüketen bir orduyu 100K tahıl alan bir depo ile besleyebilmek maharet isteyen bir iştir.

Wonder Köyü Manzaraları - I
Image
Üstteki resimde Wonder Köyünü görebilirsiniz. Wonder'ın temelleri atılmış, derece derece yükselmeyi beklerken.

Wonder Köyü Manzaraları - II
Image
Bu resimde de Wonder derecesi arttıkça köyde oluşan değişimi görebilirsiniz. Gitgide yükseliyor.

Diğer bir önemli bilgi ise Dünya Harikası aktive edildiğinde İstatistikler sayfasına eklenecek olan yeni menü. Herzaman yerimizi, defansif veya ofansif puanımızı kontrol ettiğimiz İstatistikler sayfasında da Wonder aktive edildiğinde bir değişiklik olur ve listenin sonuna "WW" menüsü eklenir.

Buradan wonder kurmakta olan birliklerin durumları izlenebilir. Kimin kaçıncı derecede olduğuna, bina inşaa yarışını kimin önde götürdüğüne bakılabilir. Bu listedeki duruma göre yarış halindeki birlikler birbirlerine karşı saldırı planları hazırlayabilirler.
Image




**Yukarıda anlatılan oyunun bitme stili yada Wonder'ın kurulumu için gerekli şartlar değişiklik gösterebilir. Özellikle speed server alanlarında değişik tarzlarda oyun sonları beklemek yerinde olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara

Son Yorumlar

Etiketler

Askerlerim Esir Kaldı Nasıl Kurtarabilirim (1) defans oyunu (1) gelişmiş savas similatoru (1) ip adresi degistirme programi (1) köy reisleme (1) Küçük oyunlar (1) Merkez Köy Nasıl Reislenir (1) multihunter bizi nasil yakalar (1) multihunter e nasil yakalanmayiz (1) multihunterin sistemi nasil calisir (1) nasil saldiri madalyasi kazanirim (1) nasil yagma madalyasi kazanirim (1) online olmayan oyuncuları gösteren site (1) Reis ve Kabile Reisi nin gücünü arttırma (1) Saldiri madalyasi kazanma taktigi (1) saldiri madalyasi kazanma yöntemi (1) Senatör (1) strateji oyunu (1) tower defance (1) Travian 15 tarlalı gelişim taktiği (1) travian 4 (3) Travian 4 Açık Arttırma (1) travian 4 kafes (1) Travian 4 kahraman (1) travian 4 macera (1) travian altın hilesi (1) Travian altın kazanma hilesi (1) Travian Android (1) Travian Android Bot (1) Travian asker inceleme (1) travian asker kilitleme (1) Travian asker kitleme (1) travian askeri birimlerin karşılaştırılması (1) Travian Askeri görevleri (1) Travian ata sözleri (1) Travian Birleşik Rapor Kaydetme (1) Travian birlik nasıl kurulur (1) Travian Bot (1) Travian buyuk harita (1) travian casus (1) Travian cermen gelişim taktiği (1) Travian da terkedilmiş bölge nasıl alınır (1) Travian Dünya Harikası (2) travian dünya harikası nasıl kurulur (1) Travian Ekonomi görevleri (1) Travian Elçilik Seviyeleri (1) Travian Esir Kurtarma (1) Travian gelişim taktiği (1) Travian göçmen nasıl basılır (1) Travian Görev Listesi (1) Travian hakkında bilgiler (34) Travian hakkında sorular (2) Travian Hammadde Destekleri (1) travian kabile reisi ile köy alma (1) Travian kahraman (1) travian kahraman puanları (1) travian kahraman tecrübe puanlari (1) Travian kahramana isim verme (1) travian kahramanın ismini değiştirme (1) Travian Kingdoms (1) travian köy için gerekli olan kp (1) Travian Köy Reisleme (1) travian köyü almak için nekadar kültür puanı gerekir (1) travian madalya kodları (1) travian madalya nasıl alınır (1) travian madalyaları (1) travian multi hunter nasıl köy kitler (1) travian multi koy (1) Travian multi koy bakma programi (1) Travian multihunter (2) Travian Natarl Merkez köy (1) Travian Natarlar (1) Travian Otomatik Yağma (1) travian oyuncalarının neyaptıklarını gosteren site (1) Travian Programları (2) travian rapor kaydet (1) Travian Rapor Kaydetme (1) travian reisle köy alma (2) travian roma taktiği (1) Travian Saldırı Raporu Kaydet (1) travian senatörle köy alma (1) Travian Taktikleri (12) travian tılsım alma (1) travian tılsım ele geçirme (1) Travian tılsım nasıl alınır (1) travian tılsım nasıl ele geçirilir (1) travian tılsımlı nesneler (2) Travian Yağma programı (1) Travian Yardımcı Siteler (1) Travian yeni köy alma (1) Travian yeni köy nasıl alınır (1) Travianda askerler nasıl hızlı gider (1) travianda en iyi ırk (1) Vaha nasıl alınır (1) yagma madalyasi kazanma taktigi (1) yagma madalyasi kazanma yontemi (1)

Bize Yazın

İzleyiciler

Reklam Engelleyici Kullanıyorsunuz !!!

Sitemizde rahatsız edici reklamlar bulunmamaktadır.
İçeriğimizi görüntüleyebilmek için reklam engelleyicisini kapatıp yenile butonuna basınız.
YenileGeç