26 Aralık 2009 Cumartesi

Travianda en iyi ırk

Travianda bildiğiniz gibi herşey asker üzerine kuruludur şimdi en iyi ırk hangisi dediğimiz zaman askeri özellikleri en yüksek ırkların aklımıza gelmesi gerekir böyle düşününce direk cermenler önplana cıkıyor ardından romalılar sonrada galyalılar tabi bu saldırı ağırlıklı sıralamadır şimdi diyebilirsiniz romalı askerler cermen askerlerden daha güçlü nasıl oluyo böyle bir sıralama olay cok basit cermende asker cok ucuzdur ve çabuk cıkar romalı cermen askerinin saldırı gücüne yetişmek için baya zorlanır işte fark burdan cıkıyo sürekli saldırı üzerine konustuk bu şekilde karar veremeyiz şimdi savunmaya bakalım savunma denince aklımıza ilk önce galyalıların gelmesi gerekir oyunun daha başlangıcında savunma basarak balıyorlar herşeyleri savunma üzerine kurulu savunma sıralaması yaparsak Galyalılar,romalılar,cermenler şeklinde olur

şimdi en iyi ırkın hangisi olduğuna karar verelim gördüğünüz gibi hepsinin ortalamasını aldığımız zaman hepsi eşit aşagıya bakalım

saldırıda: Cermen>Roma>Galya
savunmada:Galya>Roma>Cermen

cermen savunmada 3. saldırıda 1., galya savunmada 1. saldırıda 3. romalılar her ikisindede 2.

ırkların tüm özelliklerini kıyaslayacak olursak hepsi eşit nasıl oluyorda eşit çıkıyor sebebi şu bakış açımızdan kaynaklanıyor Travian oyununda mağlesef savunma yapan arkadaşlar önplana cıkmıyor herzman saldıranlar önplanda oluyor of be adam ne saldırı yapmış nekadar asker kesmiş deniyor tam tersini duyan pek olmaz ancak wow zamanı savunmanın önemi ortaya çıkıyor ozman savunma sahipleride konusulmaya başlanıyor ama wow zamanı saldırılar hala sürüyor buyuzden saldırı yapanlar unutulmuyor hala konuşuluyor şimdi karar verelim

Bu oyun saldırı yapanların populer olduğu bir oyunsa en iyi ırk cermenlerdir :) romalılardan pek konuşamadık ama romalılar saldırı ve savunmada oynadıkları yöntemler ve taktiklerle hem saldırıda hem savunmada isimlerinden söz ettirebilirler ama cermenler kadar değil :)

sizce en iyi ırk hangisi bu konuya mesaj yazarak fikrinizi söyleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Üstadım sıralamanız güzel hoş. Fakat bunları yaparken ki değerlendirmeniz eşit sayıdaki askerleri karşılaştırmak olmuş. Bence yanlış bir sıralama çünkü travianda eşitlik söz konusu değildir. Cermenler oyun başında bir süre hüküm sürse de Romalı oynamayı bilen bir oyuncu cermenin en büyük avantajı olan yağmayı alır (2. hafta itibari ile). Bunun yanında Galya haklı toytatın şimşeği ile yapacağı hızlı yağma ve saldırılarla oyuna ortak olur.
    ve köy atarlar
    Göçmenleri %150 vaha alan Cermen merkeze yakın koordinatlarda köy bulurken Roma haklı biraz daha uzak kalır. Galya ise son anda yetişmiştir ancak 1 ay sonra yağma atacağı köyler gelecektir.

    Buradaki avantaj ise tarla basabilmek ve gelişimini yapabilmekte. Artık yağmanın önemi kalmamıştır.

    Peki asker basımına geçince ne olacak?
    Roma Caesaris bastığında toytona göre çok güçlü olan ve yalak sayesinde üretim süresi kısalıp eşit tahıl yiyen askerin daha güçlü olduğunu göreceğiz. Hele birde saldırı allırsanız bunu daha iyi anlarsınız.
    Cermen artık avantajı askerlerinin ucuzluğu ve kalabaklık orduları olmuştur. Bunun içinde serverın 20. haftasında yağmaya devam etmek zorundadır.
    Galya mı o kendi başının çaresine bakıyor :) Bulaşmayın derim.

    Ben hep cermen oynadım ama Roma'nın daha güçlü ve iyi bir ırk olduğunu biliyorum. Mühim olan oyundan anlamanız(tecrübe) ve ne kadar online olduğunuz. Ha bide az biraz şans faktörü var.

    İyi oyunlar... microlab02

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. microlab02 yorumların için teşekkürler tecrübeli bir oyuncu olduğun anlaşılıyor ama benim anladığım sen hiç asker sıfırlamamışsın asker sıfırladığın zaman yerine yenilerini koymanın nekadar uzun sürdüğünü hatırlayınca cermenlerin bu konuda daha şanslı olduklarını anlayacaksın ayrıca bir cermende merkez koyunu uzaklara atabilir bu durumda senin romalı ve galyalı (yağmaya ortak olmaya çalışan) arkadaşlar sıkıntı yaşayacaklardır :) ancak düşüncelerinde bi gerçeklik payıda yok değil senin dediklerinde uygulanabilir önemli sıyrılma yapabilecek incelikler mevcut

      Sil

Bu Blogda Ara

Son Yorumlar

Etiketler

Askerlerim Esir Kaldı Nasıl Kurtarabilirim (1) defans oyunu (1) gelişmiş savas similatoru (1) ip adresi degistirme programi (1) köy reisleme (1) Küçük oyunlar (1) Merkez Köy Nasıl Reislenir (1) multihunter bizi nasil yakalar (1) multihunter e nasil yakalanmayiz (1) multihunterin sistemi nasil calisir (1) nasil saldiri madalyasi kazanirim (1) nasil yagma madalyasi kazanirim (1) online olmayan oyuncuları gösteren site (1) Reis ve Kabile Reisi nin gücünü arttırma (1) Saldiri madalyasi kazanma taktigi (1) saldiri madalyasi kazanma yöntemi (1) Senatör (1) strateji oyunu (1) tower defance (1) Travian 15 tarlalı gelişim taktiği (1) travian 4 (3) Travian 4 Açık Arttırma (1) travian 4 kafes (1) Travian 4 kahraman (1) travian 4 macera (1) travian altın hilesi (1) Travian altın kazanma hilesi (1) Travian Android (1) Travian Android Bot (1) Travian asker inceleme (1) travian asker kilitleme (1) Travian asker kitleme (1) travian askeri birimlerin karşılaştırılması (1) Travian Askeri görevleri (1) Travian ata sözleri (1) Travian Birleşik Rapor Kaydetme (1) Travian birlik nasıl kurulur (1) Travian Bot (1) Travian buyuk harita (1) travian casus (1) Travian cermen gelişim taktiği (1) Travian da terkedilmiş bölge nasıl alınır (1) Travian Dünya Harikası (2) travian dünya harikası nasıl kurulur (1) Travian Ekonomi görevleri (1) Travian Elçilik Seviyeleri (1) Travian Esir Kurtarma (1) Travian gelişim taktiği (1) Travian göçmen nasıl basılır (1) Travian Görev Listesi (1) Travian hakkında bilgiler (34) Travian hakkında sorular (2) Travian Hammadde Destekleri (1) travian kabile reisi ile köy alma (1) Travian kahraman (1) travian kahraman puanları (1) travian kahraman tecrübe puanlari (1) Travian kahramana isim verme (1) travian kahramanın ismini değiştirme (1) Travian Kingdoms (1) travian köy için gerekli olan kp (1) Travian Köy Reisleme (1) travian köyü almak için nekadar kültür puanı gerekir (1) travian madalya kodları (1) travian madalya nasıl alınır (1) travian madalyaları (1) travian multi hunter nasıl köy kitler (1) travian multi koy (1) Travian multi koy bakma programi (1) Travian multihunter (2) Travian Natarl Merkez köy (1) Travian Natarlar (1) Travian Otomatik Yağma (1) travian oyuncalarının neyaptıklarını gosteren site (1) Travian Programları (2) travian rapor kaydet (1) Travian Rapor Kaydetme (1) travian reisle köy alma (2) travian roma taktiği (1) Travian Saldırı Raporu Kaydet (1) travian senatörle köy alma (1) Travian Taktikleri (12) travian tılsım alma (1) travian tılsım ele geçirme (1) Travian tılsım nasıl alınır (1) travian tılsım nasıl ele geçirilir (1) travian tılsımlı nesneler (2) Travian Yağma programı (1) Travian Yardımcı Siteler (1) Travian yeni köy alma (1) Travian yeni köy nasıl alınır (1) Travianda askerler nasıl hızlı gider (1) travianda en iyi ırk (1) Vaha nasıl alınır (1) yagma madalyasi kazanma taktigi (1) yagma madalyasi kazanma yontemi (1)

Bize Yazın

İzleyiciler

Reklam Engelleyici Kullanıyorsunuz !!!

Sitemizde rahatsız edici reklamlar bulunmamaktadır.
İçeriğimizi görüntüleyebilmek için reklam engelleyicisini kapatıp yenile butonuna basınız.
YenileGeç